Als je samen Troost Schenkt, ben je nooit alleen


Achter de wolken schijnt altijd de zon, maar soms doet het zonlicht zo pijn aan je ogen dat je het nog even niet wil zien. De warme lapjesdeken aan herinneringen om je heen trekken, het zachte knuffelkussen aan je wang, of de deksel oplichten van het herinneringendoosje, zodat hetgeen wat je verloren hebt, toch nog bij je is. 


De dames Loes en Manon werkten vanaf oktober 2015 samen met SchenkTROOST in Castricum. Geheel in de geest van de Creatieve Wieven die altijd weer van niets, iets prachtigs maken, hielpen zij in samenwerking met SchenkTROOST mensen kracht te laten putten uit de rauwe zonzijde van het verdriet om wat was en niet meer mocht zijn. Voor wat je niet wil vergeten en altijd een deel van je zal zijn.

Ook werden er bij SchenkTROOST Castricum workshops georganiseerd voor het maken van plaids, tassen en kussens van bijvoorbeeld de kleding van overleden dierbaren, en voor het maken van herinneringsdoosjes.



In het zonnetje gezet

Het programma Buurten van RTV-Noord Holland gaf onze Wiefkes en Schenktroost de volle aandacht, inclusief cliff-hanger, zal Manon uiteindelijk contact maken met de overbuurvrouw en met haar creaties een professionele carriere in de theaters beginnen? Wordt vervolgd...?